Početna Kontakt KBE prozorski sistemi Greenline
home
PVC stolarija
Alu stolarija Gladius Trilj reference
Gladius Trilj kontakt
 
Greenline ekološka tehnologija Gladius PVC program Gladius PVC rolete, grilje i škure

Suvremeni prozori i vrata moraju kombinirati različita, često kontradiktorna svojstva: moraju imati visok stupanj stabilnosti, ali i biti proizvedeni na resursno i ekološki održiv način; moraju biti čvrsti i robusni, ali i imati elegantan dizajn; moraju biti otporni na sve vremenske uvjete, ali i prijateljski za okoliš. Stalni tehnološki napredak u kombinaciji sa zaštitom okoliša - to je Gladiusova vizija održivog razvoja.

Jedan od najvažnijih zahtjeva koji se postavlja pred cijeli PVC sektor je potpuno izbacivanje olova i drugih teških metala iz svih procesa proizvodnje. Olovo je dugo smatrano nezamjenjivim sastojkom za stabilizaciju PVC-a. Naš dobavljač i partner, KBE, okrenuo je novu stranicu u proizvodnji profila za PVC stolariju svojom zaštićenom greenline tehnologijom kod koje se koriste ekološki prijateljski kalcij-cink (Ca-Zn) stabilizatori s odličnim funkcionalnim i optičkim karakteristikama.

 

Odluka za Gladius prozore i vrata donosi sa sobom mnoge prednosti: ekstremnu trajnost, jednostavno održavanje, ekonomska isplativost i vrhunska izolacijska svojstva; sve to značajno doprinosi smanjenju potrošnje energije i emisija CO2 u atmosferu, bilo da se radi o novogradnji ili adaptacijama.

Dodatna ekološka prednost korištenja PVC materijala je njegova izuzetna mogućnost recikliranja i ponovne uporabe, čime se čuvaju prirodni resursi, a profili proizvedeni na ovaj način zadržavaju ista izuzetna fizikalna, tehnološka i izolacijska svojstva kao i ona izrađena od svježeg materijala.
greenline

 

Akcenti:

greenline greenline je oznaka za bezolovne stabilizatore temeljene na korištenju ekološki prijateljskih materijala, kalcija i cinka.
recikliranje greenline tehnologija omogućava uporabu recikliranih materijala u zatvorenom proizvodnoim siklusu, uz zadržavanje najviše kvalitete konačnog proizvoda.
energetska_efikasnost greenline znači najviša izolacijska svojstva što nam pomaže u štednji energije i predstavlja značajan doprinos smanjenju CO2 emisija.