Početna Kontakt KBE prozorski sistemi Greenline
home
PVC stolarija
Alu stolarija Gladius Trilj reference
Gladius Trilj kontakt
 
home >> PVC >> Prozori & vrata

Prozori i vrata Gladius izrađeni od profila KBE projektirani su s vizijom prostora ispunjenih prirodnom svjetlošću, jednostavnim prozračivanjem i minimalnim zahtjevima u pogledu korištenja i održavanja. Uz vrhunsku, svevremensku estiku, predstavljaju primjer dobre prakse u kojem se ne zanemaruje ni jedan od važnih aspekata. Naime, prozori, iako s aspekta potencijalnih energetskih gubitaka ispravno percipirani kao najosjetljiviji dio vanjske ovojnice zgrade, zapravo sami po sebi ne predstavljaju problem. Ali, energetski učinkovita gradnja je koncept, a ne zbroj komponenti. Ono na što Gladius od samog početka skreće pažnju i što je u samim temeljima niskoenergetske i pasivne gradnje je ispravna montaža, spoj s drugim dijelovima ovojnice. Osim toga, inteligentni dizajn komora i korištenje reciklabilnih materijala drastično smanjuju iskorištavanje prirodnih resursa i probleme oko zbrinjavanja proizvoda na kraju njihovog životnog ciklusa.

PremiDoor klizne stijene

 

KBE PremiDoor lux

Recentna istraživanja kvalitete stanovanja kakva se redovito provode na razini EU pokazuju jasan trend: kad su osnovni energetski zahtjevi ispunjeni, među kriterijima kod ocjenjivanja stambenog i radnog prostora energetska učinkovitost pada na ljestvici preferencija, a prva mjesta zauzimaju količina dnevne svjetlosti (iznimno važna i za pravilne cikluse dnevnog i noćnog odmora!), kvaliteta zraka, dovoljna površina i opće stanje objekta, pa i socijalni faktori, kao što su odnosi sa susjedima. Ovu, samo na prvi pogled neočekivanu ljestvicu vrijednosti trebali bi imati na umu svi oni koji se upuštaju u osmišljavanje i projektiranje zgrada, pri čemu, zbog već navedenih specifičnosti svog proizvoda, visoko kotiraju proizvođači prozorskih sustava.

 

Naravno, pošto se radi o iznimno atraktivnim elementima, estetski faktor je također nezaobilazan. Ako se prisjetimo stare izreke da su oči ogledalo duše, vjerojatno ne pretjerujemo kad kažemo da su prozori oči našeg doma, ono što mu daje jedinstven karakter, bilo da ga promatramo iznutra ili izvana. Zahvaljujući velikom rasponu izvedbenih varijanti, bogatstvu oblika i boja svojih sustava prozora i vrata, kao i savršenom usklađenosšću s proizvodnim programom kliznih stijena, roleta, grilja, i škura, Gladius vam može jamčiti da nijedna vaša zamisao neće ostati neispunjena.

Gladius klizne stijene

Za više detalja o našem proizvodnom programu pogledajte naše kataloge i galeriju s dijelom izvedenih objekata.